Сирена

при нас може да опитате някои от най-добрите сирена от цяла Испания

Сирена от смесено мляко

Сирената от смесено мляко се правят от два или повече вида мляко – краве, козе или овче – и са сред най-произвежданите и консумирани в Испания. Причината за това е че стадата често са смесени. Сирената смес се отличават с най-доброто от всяко едно от млеката, използвани за тяхната направа.

Сирена | La Casa Iberica
Твърдо сирене смес García Baquero Reserva 12

прави се от овче, краве и козе мляко, и отлежава 12 месеца; вкусово се характеризира с богати сладки и плодови нюанси

Сирена | La Casa Iberica
Меко сирене смес El Ventero

прави се от краве, овче и козе мляко, и зрее около седмица; на вкус е леко, със свеж аромат и има отличаваща се текстура

Сирена | La Casa Iberica
Твърдо сирене смес Manzer

прави се на ръка от краве, овче и козе мляко, и зрее между 4 и 7 месеца; на вкус е меко и много ароматно, със запомнящ се послевкус

Сирена | La Casa Iberica
Полутвърдо сирене смес Cerrato

прави се от овче и краве мляко, и зрее до 3 месеца; поради високото съдържание на мляко има богат, но балансиран вкус

Сирена | La Casa Iberica
Полутвърдо сирене смес Ribera De Zancara

направено е от краве и овче мляко; има изчистен вкус, в който се открояват киселинността на кравето мляко и дълбокият маслен вкус на овчето

Сирена | La Casa Iberica
Твърдо сирене смес Legado Ibérico

направено е от краве, овче и козе мляко; във вкуса му се открояват киселинността на кравето мляко, ароматът и пикантните нотки на козето и маслеността и дълбокият вкус на овчето

Сирена | La Casa Iberica
Полутвърдо сирене смес Aro

направено е от пастьоризирани краве, козе и овче мляко

Сирена | La Casa Iberica
Полутвърдо сирене смес San Salvador

направено е от краве, козе и овче мляко; кравето осигурява основата на вкуса и нотка на киселинност, козето придава белия цвят и лека пикантност, а овчето подобрява вкуса и аромата

Сирене от овче мляко

Овцете са най-разпространеният добитък в Испания, отглеждани заради вълната си, а днес – и за производството на сирене. Някои от най-добрите испански сирена са именно от овче мляко и много от тях имат защитени наименования за произход (“DOP“), като например сиренето Манчего.

Сирена | La Casa Iberica
Полутвърдо сирене от овче мляко Манчего Artequeso

направено е от сурово мляко от овце порода Манчего и зрее между 3 и 5 месеца; текстурата му е кремообразна, а на вкус е с лека пикантност и с послевкус, характерен за овчето мляко

Сирена | La Casa Iberica
Твърдо сирене от овче мляко Манчего Artequeso

едно от най-престижните испански сирена, направено от млякото на овце порода Манчего; отлежава в продължение на 12 месеца в изба и има много специфичен вкус

Сирена | La Casa Iberica
Твърдо сирене от овче мляко Boffard

прави се от сурово овче мляко и отлежава минимум 8 месеца; има изразен, леко пикантен и много продължителен вкус с аромат на ядки

Сирена | La Casa Iberica
Твърдо сирене от овче мляко Flor D’Esgueva

прави се от сурово овче мляко и отлежава между 6 и 9 месеца; има богат, кремообразен, интензивен вкус с пикантни нотки, а ароматът му напомня леко на орехи

Сирена | La Casa Iberica
Полутвърдо сирене от овче мляко COVAP

прави се от пастьоризирано овче мляко и отлежава между 90 и 120 дни; на вкус е приятно, балансирано и подходящо за сервиране към вино и деликатеси

Сирена | La Casa Iberica
Твърдо сирене от овче мляко Torre Campus

прави се от най-доброто сурово овче мляко и отлежава най-малко 7 месеца; с твърда, но маслена, топяща се текстура и балансиран вкус с лек аромат на плодове и орехи

Сирене от козе мляко

Сирената от козе мляко се отличават с характерен богат аромат с леки пикантни нотки – това се дължи на храненето на козите, които често ядат растения и пасища, които са недостъпни за други селскостопански животни. Най-добрите сирена се правят от млякото на породата Мурсия. 

Сирена | La Casa Iberica
Полутвърдо сирене от козе мляко Maxorata

прави се от млякото на кози, които пасят дива майорана; на вкус е леко сладко, с известна пикантност, и е покрито с опушен червен пипер

Сирена | La Casa Iberica
Полутвърдо сирене от козе мляко Cabra Romero

направено е от пастьоризирано козе мляко и отлежава около 2 месеца; покрито е със свинска мас и щедро количество розмарин, който му придава лека пикантност

Сирене от краве мляко

Най-добрите сирена от краве мляко в Испания се произвеждат от местни породи, отглеждани на отдалечени, труднодостъпни места. Географската изолация е довела до изключително богатство от различни видове сирена, много от които са със статут на защитено наименование за произход (“DOP“).

Сирена | La Casa Iberica
Меко пушено сирене от краве мляко Сан Симон да Коста Quesar

произвежда се от краве мляко в Галисия и зрее между 30 и 45 дни, след което се опушва с брезово дърво; вкусът му е мек, с нотки на подправки

Сирена | La Casa Iberica
Меко сирене от краве мляко Тетийя Quesar

направено е от пастьоризирано краве мляко и зрее поне 7 дни, а името му се дължи на формата му, напомняща женска гърда; има мек, солен вкус и маслен аромат

И още...

отбийте се да опитате на място или поръчайте за вкъщи!
испанско вино

бяло, червено и розе от най-добрите и известни региони на иберийския полуостров

месни деликатеси

богат избор от хамон, салчичон, чоризо и други подбрани колбаси 

испански продукти

разнообразие от испански зехин, маслини, ориз, сладки изделия и други 

0
Кошница
Scroll to Top
Превъртете до горе