Месни деликатеси
подбрахме най-доброто сред най-известните деликатеси от Испания
Хамон
Хамонът е един от най-консумираните месни деликатеси в Испания, който може да се определи като вид сушена шунка. Произвежда се в два вида – хамон Серано, буквално – “хамон от Сиера“, който се прави от бяло прасе, и хамон Иберико, който се прави от прерийно иберийско прасе.

Хамон Иберико 50% Bellota Azuaga
хамон от 50% иберийско прасе, хранено с жълъди и естествени пасища, нарязан на тънки резени; сервирайте като предястие или върху препечен хляб

Хамон Иберико Bellota Canpipork
хамон от полусвободно иберийско прасе, което се храни основно с жълъди и естествени пасища; има месен вкус със сладки тонове и отлежава поне 36 месеца

Хамон Иберико Cebo Prado Bello
хамон от иберийско прасе, хранено по традиционен начин с богата на витамини и аминокиселини храна и натурални билки; отлежава повече от 24 месеца за оптимален вкус

Хамон Серано Mayoral 1950
хамон от бяло прасе, който се суши между 12 и 15 месеца, с дълбок аромат и твърда текстура; сервирайте като предястие или използвайте при готвене

Хамон Серано Serviprest Rodper
хамон от бяло прасе, който се суши между 12 и 15 месеца, с дълбок аромат и твърда текстура; сервирайте като предястие или използвайте при готвене

Хамон Серано Volatin
хамон от бяло прасе, който се суши между 12 и 15 месеца, с дълбок аромат и твърда текстура; сервирайте като предястие или използвайте при готвене

Хамон Серано с кост Cuatro Estaciones Navidul
хамон от бяло прасе с комплексен процес на втвърдяване, който продължава през четирите сезона на година; с превъзходен вкус, мек аромат и сочна текстура

Хамон Серано с кост Castillo de Мagaña
хамон от бяло прасе, хранено по традиционен начин; направен следвайки натурален и занаятчийски процес на осоляване и втвърдяване

Хамон Иберико Белота с кост Esencia Única Covap
изискан хамон от висококачествено иберийско прасе, хранено с жълъди и диви билки; с уникална текстура и деликатен леко солен вкус с интензивен, приятен аромат
Чоризо
Чоризото е вид сушен колбас, който се прави от нарязано свинско месо, бекон и различни подправки, най-важната сред които е червеният пипер – сладък или лют в зависимост от рецептата – който придава на колбаса специфичните за него лек опушен вкус и червеникав цвят.

Чоризо de León Palcarsa
направено е от подбрани парчета едро свинско месо, бекон, сладък червен пипер и подправки, леко опушено и естествено изсушено; сервирайте към тапас с чаша вино и други колбаси

Пикантно чоризо de León Palcarsa
направено е от подбрани парчета едро свинско месо, бекон, лют червен пипер и подправки, леко опушено и естествено изсушено; сервирайте към тапас с чаша вино и други колбаси

Чоризо La Gloria Riojana
чоризо от областта Ла Риоха, прави се от подбрано свинско месо, бекон, сладък червен пипер от Ла Вера, сол, чесън и попдравки от различни региони в Испания

Пикантно чоризо La Gloria Riojana
чоризо от областта Ла Риоха, прави се от подбрано свинско месо, бекон, лют червен пипер от Ла Вера, сол, чесън и попдравки от различни региони в Испания

Чоризо Sarta España e hijos
името ''Sarto'' подсказва формата на подкова на това чоризо; то се прави се от чисто свинско месо и е леко подправено; сервирайте самостоятелно или като съставка при готвене

Пикантно чоризо Sarta España e hijos
името ''Sarto'' подсказва формата на подкова на това чоризо; то се прави се от чисто свинско месо и е пикантно; сервирайте самостоятелно или като съставка при готвене

Чоризо Alejandro Magno
грубо нарязано, леко подправено и добре балансирано чоризо от подбрано свинско месо, изсушено в продължение на минимум 90 дни

Чоризо Alejandro Troncal
ситно смляно чоризо с леко сладък вкус и отличен баланс между чисто месо и мазнини, направено от подбрано свинско месо по рецепта, традиционна за град Памплона

Чоризо Bellota Prado Bello
чоризо Иберико, направено от месото на иберийско прасе, хранено ексклузивно с жълъди и естествени пасища

Чоризо Cular Extra Horeca
чоризо, произведено по рецепта, традиционна за град Саламанка, от висококачествено месо, смесено с иберийски бекон за по-голяма мекота на небцето; вкусът му напомня на домашните колбаси от едно време

Мини чоризо
добре познатото чоризо, но в удобен мини размер и по-голяма опаковка, удобно за поднасяне като мезе; препоръчваме да сервирате сурово или запечено на тиган
Салчичон
Салчичонът е вид сурово-сушен колбас от свинско месо с бекон, овкусен с черен пипер и букет от подправки, които варират според рецептата – риган, индийско орехче, чесън и други. Има сходност с чоризото, като основната разлика е в червения пипер, който не се добавя в салчичона.

Салчичон Extra España e hijos
сушен колбас от ситно нарязано свинско месо, богато овкусено с подбрани подправки и черен пипер; отлежава средно 3 месеца и вкусово има лека сладост

Салчичон Cular Extra Herraez
този салчичон е със специална пропорция между месо и мазнина и се втвърдява в по-дебела обвивка с цел благоприятстването на концентрацията на аромати и вкусове

Салчичон Cular Extra Prado Bello
колбас от месото на прасе от иберийската порода, което се втвърдява в по-дебела обвивка с цел благоприятстването на концентрацията на аромати и вкусове

Салчичон Cular Extra Horeca
колбас от тънки парчета свинско месо, смесени с иберийска мас за гладкост на небцето, който се втвърдява в по-дебела обвивка с цел благоприятстването на концентрацията на аромати и вкусове
Други колбаси
Богатото разнообразие на испанските месни деликатеси не се изчерпва с хамон, чоризо и салчичон. Освен тях, при нас може да опитате и други обичани от испанците колбаси като филе ломо, луканков салам лонганиса, колбас фует, наденица собрасада, шунка лакон и морсия, испанска кървавица.

Сесина Palcarsa (сурово-сушено говеждо)
деликатес от изсушено и опушено сочно говеждо месо, наподобяващ пастърма; нарежете тънко и сервирайте като предястие, с хляб или плодове

Лонганиса Payés Can Durán (луканков салам)
деликатес, близък до познатия ни луканков салам, направен от леко подправено сурово свинско месо, което се суши; сервирайте като предястие, нарязано на тънки филийки

Ломо España e hijos (сурово-сушено филе)
деликатес, направен от сурово свинско контрафиле, овкусено с букет от подправки и изсушено; сервирайте нарязано на много тънки филийки, като предястие или върху сандвич

Фует Extra España e hijos (сурово-сушен колбас)
каталонски деликатес от свинско месо, който има сладникав, пиперлив вкус; сервирайте като предястие към чаша испанско вино

Мини фует (сурово-сушен колбас)
каталонски деликатес от свинско месо, който има сладникав, пиперлив вкус, в мини размер, удобен за сервиране като мезе към чаша испанско вино

Собрасада (сурово-сушена наденица)
вид сурово-сушена наденица от Балеарските острови, която се приготвя от смляно свинско месо с подправки и се суши в метерологичните условия на късна балеарска есен

Лакон El Charcutero (варена шунка)
деликас от свинско месо, наподобяващ на познатата ни шунка, който се прави се от раменете или предните крака на прасето

Морсия Иберика España e hijos (кървавица)
вид кървавица от региона Андалусия, която се прави от изсушено месо на иберийско прасе и има отчетлив вкус; сервирайте като предястие, на скара или използвайте при готвене

Морсия Иберика La Barrica (кървавица)
вид кървавица с характерен вкус от изсушеното месо на свободно отглеждано прасе порода Иберико; сервирайте като предястие, на скара или използвайте при готвене
И още...
отбийте се да опитате на място или поръчайте за вкъщи!
испанско вино
бяло, червено и розе от най-добрите и известни региони на иберийския полуостров