Месни деликатеси

подбрахме най-доброто сред най-известните деликатеси от Испания

Хамон

Хамонът е един от най-консумираните месни деликатеси в Испания, който може да се определи като вид сушена шунка. Произвежда се в два вида – хамон Серано, буквално – “хамон от Сиера“, който се прави от бяло прасе, и хамон Иберико, който се прави от прерийно иберийско прасе.

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Хамон Иберико 50% Bellota Azuaga

хамон от 50% иберийско прасе, хранено с жълъди и естествени пасища, нарязан на тънки резени; сервирайте като предястие или върху препечен хляб

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Хамон Иберико Bellota Canpipork

хамон от полусвободно иберийско прасе, което се храни основно с жълъди и естествени пасища; има месен вкус със сладки тонове и отлежава поне 36 месеца

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Хамон Иберико Cebo Prado Bello

хамон от иберийско прасе, хранено по традиционен начин с богата на витамини и аминокиселини храна и натурални билки; отлежава повече от 24 месеца за оптимален вкус

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Хамон Серано Mayoral 1950

хамон от бяло прасе, който се суши между 12 и 15 месеца, с дълбок аромат и твърда текстура; сервирайте като предястие или използвайте при готвене

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Хамон Серано Serviprest Rodper

хамон от бяло прасе, който се суши между 12 и 15 месеца, с дълбок аромат и твърда текстура; сервирайте като предястие или използвайте при готвене

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Хамон Серано Volatin

хамон от бяло прасе, който се суши между 12 и 15 месеца, с дълбок аромат и твърда текстура; сервирайте като предястие или използвайте при готвене

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Хамон Серано с кост Cuatro Estaciones Navidul

хамон от бяло прасе с комплексен процес на втвърдяване, който продължава през четирите сезона на година; с превъзходен вкус, мек аромат и сочна текстура

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Хамон Серано с кост Castillo de Мagaña

хамон от бяло прасе, хранено по традиционен начин; направен следвайки натурален и занаятчийски процес на осоляване и втвърдяване

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Хамон Иберико Белота с кост Esencia Única Covap

изискан хамон от висококачествено иберийско прасе, хранено с жълъди и диви билки; с уникална текстура и деликатен леко солен вкус с интензивен, приятен аромат

Чоризо

Чоризото е вид сушен колбас, който се прави от нарязано свинско месо, бекон и различни подправки, най-важната сред които е червеният пипер – сладък или лют в зависимост от рецептата – който придава на колбаса специфичните за него лек опушен вкус и червеникав цвят. 

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Чоризо de León Palcarsa

направено е от подбрани парчета едро свинско месо, бекон, сладък червен пипер и подправки, леко опушено и естествено изсушено; сервирайте към тапас с чаша вино и други колбаси

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Пикантно чоризо de León Palcarsa

направено е от подбрани парчета едро свинско месо, бекон, лют червен пипер и подправки, леко опушено и естествено изсушено; сервирайте към тапас с чаша вино и други колбаси

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Чоризо La Gloria Riojana

чоризо от областта Ла Риоха, прави се от подбрано свинско месо, бекон, сладък червен пипер от Ла Вера, сол, чесън и попдравки от различни региони в Испания

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Пикантно чоризо La Gloria Riojana

чоризо от областта Ла Риоха, прави се от подбрано свинско месо, бекон, лют червен пипер от Ла Вера, сол, чесън и попдравки от различни региони в Испания

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Чоризо Sarta España e hijos

името ''Sarto'' подсказва формата на подкова на това чоризо; то се прави се от чисто свинско месо и е леко подправено; сервирайте самостоятелно или като съставка при готвене

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Пикантно чоризо Sarta España e hijos

името ''Sarto'' подсказва формата на подкова на това чоризо; то се прави се от чисто свинско месо и е пикантно; сервирайте самостоятелно или като съставка при готвене

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Чоризо Alejandro Magno

грубо нарязано, леко подправено и добре балансирано чоризо от подбрано свинско месо, изсушено в продължение на минимум 90 дни

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Чоризо Alejandro Troncal

ситно смляно чоризо с леко сладък вкус и отличен баланс между чисто месо и мазнини, направено от подбрано свинско месо по рецепта, традиционна за град Памплона

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Чоризо Bellota Prado Bello

чоризо Иберико, направено от месото на иберийско прасе, хранено ексклузивно с жълъди и естествени пасища

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Чоризо Cular Extra Horeca

чоризо, произведено по рецепта, традиционна за град Саламанка, от висококачествено месо, смесено с иберийски бекон за по-голяма мекота на небцето; вкусът му напомня на домашните колбаси от едно време

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Мини чоризо

добре познатото чоризо, но в удобен мини размер и по-голяма опаковка, удобно за поднасяне като мезе; препоръчваме да сервирате сурово или запечено на тиган

Салчичон

Салчичонът е вид сурово-сушен колбас от свинско месо с бекон, овкусен с черен пипер и букет от подправки, които варират според рецептата – риган, индийско орехче, чесън и други. Има сходност с чоризото, като основната разлика е в червения пипер, който не се добавя в салчичона. 

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Салчичон Extra España e hijos

сушен колбас от ситно нарязано свинско месо, богато овкусено с подбрани подправки и черен пипер; отлежава средно 3 месеца и вкусово има лека сладост

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Салчичон Cular Extra Herraez

този салчичон е със специална пропорция между месо и мазнина и се втвърдява в по-дебела обвивка с цел благоприятстването на концентрацията на аромати и вкусове

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Салчичон Cular Extra Prado Bello

колбас от месото на прасе от иберийската порода, което се втвърдява в по-дебела обвивка с цел благоприятстването на концентрацията на аромати и вкусове

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Салчичон Cular Extra Horeca

колбас от тънки парчета свинско месо, смесени с иберийска мас за гладкост на небцето, който се втвърдява в по-дебела обвивка с цел благоприятстването на концентрацията на аромати и вкусове

Други колбаси

Богатото разнообразие на испанските месни деликатеси не се изчерпва с хамон, чоризо и салчичон. Освен тях, при нас може да опитате и други обичани от испанците колбаси като филе ломо, луканков салам лонганиса, колбас фует, наденица собрасада, шунка лакон и морсия, испанска кървавица.

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Сесина Palcarsa (сурово-сушено говеждо)

деликатес от изсушено и опушено сочно говеждо месо, наподобяващ пастърма; нарежете тънко и сервирайте като предястие, с хляб или плодове

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Лонганиса Payés Can Durán (луканков салам)

деликатес, близък до познатия ни луканков салам, направен от леко подправено сурово свинско месо, което се суши; сервирайте като предястие, нарязано на тънки филийки

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Ломо España e hijos (сурово-сушено филе)

деликатес, направен от сурово свинско контрафиле, овкусено с букет от подправки и изсушено; сервирайте нарязано на много тънки филийки, като предястие или върху сандвич

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Фует Extra España e hijos (сурово-сушен колбас)

каталонски деликатес от свинско месо, който има сладникав, пиперлив вкус; сервирайте като предястие към чаша испанско вино

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Мини фует (сурово-сушен колбас)

каталонски деликатес от свинско месо, който има сладникав, пиперлив вкус, в мини размер, удобен за сервиране като мезе към чаша испанско вино

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Собрасада (сурово-сушена наденица)

вид сурово-сушена наденица от Балеарските острови, която се приготвя от смляно свинско месо с подправки и се суши в метерологичните условия на късна балеарска есен

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Лакон El Charcutero (варена шунка)

деликас от свинско месо, наподобяващ на познатата ни шунка, който се прави се от раменете или предните крака на прасето

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Морсия Иберика España e hijos (кървавица)

вид кървавица от региона Андалусия, която се прави от изсушено месо на иберийско прасе и има отчетлив вкус; сервирайте като предястие, на скара или използвайте при готвене

Месни деликатеси | La Casa Iberica
Морсия Иберика La Barrica (кървавица)

вид кървавица с характерен вкус от изсушеното месо на свободно отглеждано прасе порода Иберико; сервирайте като предястие, на скара или използвайте при готвене

И още...

отбийте се да опитате на място или поръчайте за вкъщи!
испански сирена

деликатесни сирена по традиционни рецепти, подбрани от нас 

испанско вино

бяло, червено и розе от най-добрите и известни региони на иберийския полуостров

испански продукти

разнообразие от испански зехин, маслини, ориз, сладки изделия и други 

0
Кошница
Превъртете до горе